De pastinaak vinden in Rotterdam-Zuid
Wat ik het leukste vind aan hardlopen is het buiten-zijn. Het feit dat ik twee- of driemaal in de week buiten ben, en dan niet om een boodschapje te doen, is een welkome aanvulling op mijn computerbestaan en het maakt me blij. Ik maak nu echt de seizoenen mee bijvoorbeeld.
Het lijkt misschien saai om in Rotterdam-Zuid hard te lopen, maar dan vergis je je. Er is zoveel te ontdekken in de straat, langs de Lange Hilleweg, in het Zuiderpark, langs Vreewijk, op Katendrecht enz.
Ik hou er wel van om mijn route te variëren en ik holde laatst op zaterdag door het West-Varkenoordse Park richting Vreewijk en langs het tramparcours van lijn 2 richting de oude Smeetslandsedijk. Na ongeveer 2 km zag ik een bloemetje dat ik mooi vond. Ik stopte en plukte: de bloemen met de stelen en de bladeren en nam ze mee op mijn weg terug met het idee uit te zoeken om welk plantje het ging.
En op de terugweg, door dat bloemetje besloot ik dit blog te gaan maken en te gaan bloggen over alles wat me bezighoudt m.b.t. de natuur in de stad.
Stadsnatuur dacht ik.
Stadsnatuur ben ik zelf
En dat ben ik eigenlijk zelf ook :-). Ik ga me steeds meer beseffen dat ik onlosmakelijk verbonden ben met alles om mij heen en dat dat allemaal natuur is eigenlijk. Het heelal, de aarde, de stad, de mensen, de dieren, alles.
Dit besef ik de laatste twee weken extra sterk, omdat ik het boek: Het slimme darmen dieet van dr. Mosley ben gaan lezen. Sinds twee weken ben ik op dieet, maar daarover in een ander blog meer.
Mosley beschrijft de wereld van de ingewanden en i.h.b. van het microbioom in de darmen. Hij beschrijft het leuk en ik ben helemaal enthousiast geworden en ben nu eindelijk, terwijl ik al 60 ben, mijn eigen natuur goed gaan verzorgen.
Voltaire schrijft in ‘Candide’ “Laten we ons eigen tuintje verzorgen …” (als remedie tegen oorlogen). Mij lijkt nu: Laten we allen ons eigen microbioom verzorgen!
En je voelt je 100 maal beter.